Bli med hjem til Håkon og Kristiane

Etter et lite år i jobben som eiendomsmegler på Fornebu begynte tankene om å kanskje flytte hit for Håkon. Samboer og forlovede Kristiane lot seg overbevise.

Håkon og Kristiane bruker nærområdene mye. Her i Rolfsbukta noen meter fra leiligheten. Foto: Thea Berg Nesse

Håkon Sæther (29) jobber som daglig leder i DNB Eiendom på Fornebu. Han er fra Bærum, men visste lite om sitt nåværende bosted før han startet i jobben i 2016. Sammen med samboer Kristiane Aas Stormark (30) bor de i dag i en 92 kvadratmeter stor leilighet i femte etasje i Rolfsbuktalléen. Livet på Fornebu startet i en tilsvarende leilighet til den de har i dag, men på Hundsund og i første etasje.

Vi trivdes veldig godt der også. Så kom den her til salgs, og da var den helt standard. Leiligheten lå i øverste etasje og hadde utsikt, så vi kjøpte den og har gjort noen større endringen som nytt kjøkken, nytt gulv og nye farger på alle vegger, forteller Håkon. 

En åpen kjøkkenløsning med gode lysforhold. Foto: Thea Berg Nesse
Vakker utsikt: Kristiane og Håkon kan nyte havutsikt fra begge sider av leiligheten. Foto: Thea Berg Nesse

Fornøyd med fasilitetene på Fornebu

De har bodd i Rolfsbuktalléen i litt over ett år, og stortrives med både leiligheten og området. Kristiane jobber i Norsk Gjenvinning på Lysaker og er strålende fornøyd med at hun kan gå til og fra jobb hver dag.

Da går jeg langs vannet, og det er en utrolig hyggelig rute, forteller hun.

Håkon likte godt løpemulighetene langs Akerselva da de bodde i Oslo, så han stortrives med naturen Fornebu har å by på. Ettersom DNB Eiendom ligger i bygget på Fornebu S, er det også naturlig at han bruker senteret en god del. Det samme gjør Kristiane, som også trives svært godt i nærområdet i Rolfsbukta.

Naturbelte rundt hele Fornebu, strendene og generell sommeridyll var med på å trekke meg ut hit, forteller Håkon.

Sosial møteplass: Mellom den åpne kjøkkenløsningen og stuen, kan mange måltider nytes. Foto: Thea Berg Nesse
En av de større oppgraderingene: Nytt kjøkken fra Kvik. Foto: Thea Berg Nesse

Positive til noe nytt

De stiller seg begge utelukkende positive til de nye endringene som kan skje på Fornebu, og det kan virke som mange av Håkons kunder føler det samme.

Kollektivtilbudet er jo allerede veldig bra som det er nå, med busser som går inn til Oslo hele tiden. Men å få T-banen ut hit, vil kanskje føre til en lavere terskel for besøkende, ifølge Kristiane.

Håkon forteller at svært mange av kundene i DNB Eiendom flytter internt. Og hvis paret selv skal flytte en gang i fremtiden, så blir det nok Fornebu på dem også.

Jeg møter fler og fler yngre folk på visninger. Både unge par, men også enslige gutter og jenter i slutten av 20-årene som ønsker å bosette seg på Fornebu, sier Håkon.  

Detaljer: Praktisk og hyggelig kjøkkenkrok. Foto: Thea Berg Nesse
På soverommet er fargen Deco Blue fra Jotun. Foto: Thea Berg Nesse

Et godt team

Leilighetene som bygges på Fornebu er ganske standard, så det er beliggenheten man kjøper. Som eiendomsmegler har jeg sikkert vært i mange, mange hundre leiligheter på Fornebu og sett en del – og det meste er ganske standard, forteller Håkon.

Ifølge paret er det ikke så mye som skal til for å friske opp.

Litt farge på veggene for eksempel. Det er ofte gode lysforhold i leilighetene, så man kan gjerne male det litt mørkere. Håkon utfordret meg veldig på det da vi flyttet hit, sier Kristiane.

Kule detaljer: Fargen på veggene er Sober fra Jotun. Foto: Thea Berg Nesse

På spørsmålet om hvem som tar valgene i leiligheten, er de ganske samkjørte.

Håkon sier at han ikke har noen mening om valg vi gjør i leiligheten, men når jeg finner noe jeg liker så hender det han er veldig uenig, forteller Kristiane.

Jeg er kanskje den som tegner grovskissen på for eksempel kjøkkenet, så er du den som tenker på ting jeg ikke tenker på. Jeg vil ofte ha mørkere farger enn Kristiane, så det ender ofte på en mellomting, sier Håkon.

Jeg syns vi har funnet en god løsning på det meste, avslutter Kristiane.

Tall og fakta

Kjøreavstand til Oslo

10 km

Barnehager

6

Skoler

2

Innbyggere

7 500

Arbeidsplasser

22 000

Kollektivruter buss

24, 28, 31, 31E, 255, 270

Vis i kartet

Badesteder

Barnehager

Boligområder

Butikker og shopping

Bysykkel

Hotell & konferanse

Kultur

Naturreservat

Næringsliv

Park

Parkering

Resturanter

Skoler

Sportsfasiliteter