Kultur

Et stort, nasjonalt samlingspunkt for kunst og kultur - rett rundt svingen hjemmefra.

Telenor Arena er stedet for Norges største arrangementer innen kultur, sport, messer og annen underholdning. På samme tid er det et møtested med aktivitetsområder, restauranter, kurs og konferansesenter.

Telenor Arena, som har plass til 18.000 tilskuere på fotballkamp og enda flere på konserter, er et av Fornebus store trekkplastre.

Gamle Fornebu Kultursenter ligger i området rundt det gamle flytårnet og er et levende og kreativt område for kultur og service. Området har blant annet kunstneratelierer, kafé, dyrlege, treskjærerskole, blomsterbutikk, danseskole, yogastudio, fastlege, fire museer og fire gallerier.

Galleri DC-3

Galleri DC-3 holder til i de gamle verkstedsbygningene tilhørende den gamle flyplassen på Gamle Fornebu. Galleriet er en del av Flytårnet Kultursenter.

Galleri DC-3 avholder ca. 15 kunstutstillinger per år. Galleri DC-3 kan leies, men arrangerer også egne utstillinger med både unge, lovende kunstnere og etablerte kunstnere.

Nordens største keramiske skulpturpark

Magne Furuholmen fikk i oppdrag å lage en «Vigelandsparken» i miniatyr utenfor hovedkontoret til Aker.

– Dette er det mest omfattende enkeltoppdraget i min kunstneriske karrière, og derfor er denne parken ekstremt viktig for meg som billedkunstner. Samtidig var jeg aldri i tvil om at jeg skulle ta utfordringen, sier han.

Valget av leire som materiale, fremfor glass eller stål, spiller på den historiske aksen mellom fortid og nåtid. Med henspill på miljøet som omringer parken, har Furuholmen tatt utgangspunkt i ordene bevare, inspirere og skape. Keramikken skal spille på lag med dagens arkitektur.

Fornebu er en kunstarena i verdensklasse. Du finner blant andre Daniel Burens 92 søyler ute på Telenor-torget, Olafur Eliassens glasskule og Pipilotti Rists lysinstallasjon over Statoils inngangsparti.

Rolfsbuktveien 4E: Du finner Blomqvist Nettauksjon vis-à-vis Scandic Fornebu.

Blomqvist Nettauksjon

Blomqvist har eksistert i nærmere 150 år, og tilbyr landets fremste ekspertise på verdivurdering og salg av kunst, vin, smykker og verdifulle gjenstander.

De flyttet til Fornebu i 2017. Her har de et 2800 kvadratmeter stort visningsrom du kan besøke for å se på alt de auksjonerer bort på sine nettsider. Blomqvist Nettauksjon har forsendelser over hele landet or resten av verden, og det legges ut nye objekter for salg hver eneste dag.

Har du noe du mener Blomqvist kan auksjonere bort, så kan du ta turen og få en ordentlig vurdering av en ekspert. De drar også hjem til folk hvis det er snakk om en større vurdering av flere gjenstander.

For eksempel hvis du skal flytte. Hvis det er for tidkrevende å dra til Blomqvist for en verdivurdering, har de også gratis verdivurdering online.

Tall og fakta

Kjøreavstand til Oslo

10 km

Barnehager

6

Skoler

2

Innbyggere

7 500

Arbeidsplasser

22 000

Kollektivruter buss

24, 28, 31, 31E, 255, 270

Vis i kartet

Badesteder

Barnehager

Boligområder

Butikker og shopping

Bysykkel

Hotell & konferanse

Kultur

Naturreservat

Næringsliv

Park

Parkering

Resturanter

Skoler

Sportsfasiliteter