Biblioteket har flyttet

Fornebu S har flyttet biblioteket, men ikke så langt. De har utvidet med flere hyller, bøker og ikke minst gode sitteplasser. Ny plass er i U2 ved hovedinngangen.

Bilde av flyttet bibliotek, som du finner i U2 ved hovedinngangen

Finn en bok, les og lever tilbake – hvis du vil…

I regi Fornebulandet Vel som driver biblioteket i samarbeid med kjøpesenteret, åpnet det et gi og ta-biblioteket på Fornebu oktober 2015.

– Tanken er at folk kan levere inn sine bøker, så andre kan få glede av dem. Vi tar i mot alt, men går selvfølgelig over det som leveres inn. Gamle skolebøker eller hurtigguide i Excel og Word fra 2001 er ikke fullt så relevante å ha i hyllene, ler kulturleder i Fornebulandet Vel, Holger Gulbrandsen.

– Lever inn bøker, lån er bok herfra, ta den med hjem og les, behold om du vil – sånn fungerer det her, legger han til.

Gjør handleturen ekstra hyggelig

La barna kose seg med en god bok i biblioteket på Fornebu S

I påvente av det lenge planlagte kulturhuset til Fornebu, tok Gulbrandsen initiativ og kontaktet Fornebu S om mulig åpning av et bibliotek i et av de ledige lokalene – den idéen ble tatt godt i mot av senterleder, Elisabeth Selvik Hjelle.

– Fornebu S har i løpet av ett år rukket å bli et naturlig samlingssted for våre naboer. I påvente av kulturbygget ønsker vi å kunne bidra til at små og store får et tilbud som gjør handleturen ekstra hyggelig.

– Vi ønsker å by på lesestunder for barn, musikkinnspill, samt et aktivitetshjørne hvor de minste kan tegne og kose seg, forklarer hun.

Gulbrandsen har hele sitt liv vært engasjert i, og jobbet med, musikk og kultur. Med bakgrunn som tidligere sjef for KORK (Kringkastingsorkesteret), daglig leder for Norsk musikkråd og Norges Musikkorps Forbund, sitter den nå pensjonerte musikkentusiasten på et kontaktnett ikke mange andre har – det kan komme godt med for biblioteket i tiden fremover.

– Jeg håper engasjementet for dette lokalet fortsetter å vokse, og at folk i nærområde tar det i bruk, avslutter Gulbrandsen.

Tall og fakta

Kjøreavstand til Oslo

10 km

Barnehager

6

Skoler

2

Innbyggere

7 500

Arbeidsplasser

22 000

Kollektivruter buss

24, 28, 31, 31E, 255, 270

Vis i kartet

Badesteder

Barnehager

Boligområder

Butikker og shopping

Bysykkel

Hotell & konferanse

Kultur

Naturreservat

Næringsliv

Park

Parkering

Resturanter

Skoler

Sportsfasiliteter