Den lille lokale møteplassen

Etter å ha vært stengt i noen måneder, reåpner nå Fardal kafé og pizzeria på Hundsund. De lover å fortsette med de beste råvarene og den gode servicen de har levert siden 2014.

Fardal er den lokale møteplassen, hvor de små er like velkommen som de store.

De fleste som bor på Fornebu og Snarøya kjenner kanskje til Leif Arne Fardal og hans familiebedrift som holder til på Hundsund, og tidligere i Rolfsbukta og pop-up-lokalet på Fornebu S. For mange er han forbundet med de fantastiske franske makronene og de deilige nybakte brødene.

I vinter måtte de ta den harde beslutningen om å avvikle produksjonen av kaker og brød da da det ble for vanskelig å kombinere familieliv og mye nattarbeid. I stedet for å jukse med råvarene og la det gå utover kvaliteten, ønsker heller Fardal å fortsette med kvalitetspizza som hele tiden har solgt veldig bra og ikke generer noe svinn slik brød og bakevarer ofte gjorde.

Leif Arne Fardal

Etter mange år som konsulent og produktutvikler i baker- og konditorbransjen, etablerte Leif Arne Fardal et lite konditori hjemme i kjelleren på Snarøya med produksjon av kaker, cupcakes og franske makroner. Dette ble flyttet til Rolfsbukta frem til desember 2018. I dag driver han Fardal kafé og pizzeria på Hundsund.

Leif Arne Fardal i oppussede lokaler

– Vårt konsept er å lage alt fra bunn med gode, kortreiste råvarer fra lokale produsenter og bønder. Vi bruker også noe økologisk, men kortreist er det viktigste for oss, forteller Leif Arne.

Vi merker at salget ofte avhenger av været, mye fordi vi ligger på en plass det det ikke skjer så me annet. Så hvis det er dårlig vær, går ikke like mange på tur. Da er det lett å brenne inne med mye. Men pizza lages kun på bestilling, så her er det svært lite svinn, fortsetter Leif Arne. 

En av de ansatte, Laura Roescu, har jobbet på Fardal i snart to år og er en reser på store bestillinger.

Totalt er de tre fulltidsansatte + ekstrahjelper i helgen på kafeen og pizzerian på Hundsund. Sammen jobber de svært effektivt for å imøtekommer kundenes ulike ønsker. De leverer pizza hjem til de som bor på Fornebu, Snarøya og Lysaker.  Og selv om de ikke åpner før 16:00 på hverdager, hender det stadig at bedrifter ønsker en frokost- eller lunsjlevering av Fardal. Da passer det fint at de ansatte bor i nærheten og kan hive seg rundt og levere kjapt. Dette er en service de skal fortsette med, og en av pizzerians store styrker.

Det er også mulig med lukkede kvelder hos Fardal. For eksempel  jentekveld med oster og god vin, quizkvelder eller hva du måtte ønske.

Vi må bare heie på hverandre,  vi som lager møteplasser og mat for lokalbefolkningen og besøkende, sier Leif Arne.

Disken i den hyggelige pizzerian er fylt opp med deilige oster.

Mye å se frem til

Fardals faste kunder og nye besøkende har mye å se frem til. Om ikke lenge kommer det lekestativ og markiser med varmelamper som gjør det behagelig å benytte den flotte uteplassen, selv når sola har gått ned.

I helgene kommer vi til å ha utvidet åpningstid med boller, vafler og litt mer turmat, ikke bare pizza, forteller Leif Arne.

Pizza for to: Ta en tur langs Koksabukta, og avslutt med fantastisk pizza hos Fardal.

Den italienske gelatoen har vært et trekkplaster for Fardals i årene de har holdt på, og det har de tenkt å fortsette med. Når alt av maskiner og utstyr er på plass, blir det et gledelig gjensyns med den fantastiske italienske isen – laget helt fra bunn med bær og frukt og herlige smaker. 

Den italienske isen er et trekkplaster, og det jo kult å ha laget den helt selv, sier Leif Arne.

De nye åpningstidene er:
Tirsdag – fredag kl. 16-21
Lørdag – søndag kl. 11-21

Og til de som fortviler:
De franske makronene har blitt et varemerke og er etterspurt nesten daglig, så jeg lurer på om vi skal lage litt innimellom, avslutter Leif Arner.

Tall og fakta

Kjøreavstand til Oslo

10 km

Barnehager

6

Skoler

2

Innbyggere

7 500

Arbeidsplasser

22 000

Kollektivruter buss

24, 28, 31, 31E, 255, 270

Vis i kartet

Badesteder

Barnehager

Boligområder

Butikker og shopping

Bysykkel

Hotell & konferanse

Kultur

Naturreservat

Næringsliv

Park

Parkering

Resturanter

Skoler

Sportsfasiliteter