Jordnære råvarer og omgivelser på Bukt

Det startet i en bar på Grunerløkka, med planer om jordomseiling, men Julian Hellstrøm og Pia Dahlstrøm byttet ut seilbåten med lørdagsferjen til Fornebu, der Bukt ble til.

Få servering fra bryggekanten.
Hos Bukt kan du leie Supboards og Kajakk i hele sommer.

Spennende planer

Selv om planene om jordomseiling ikke er lagt helt på is, nyter de likevel sjøutsikten i Rolfsbukta og planlegger å utvide menyen, kulturtilbudet og ikke minst – inkludere lokalmiljøet.

Med fokus på sunn mat, gode råvarer og en bærekraftig meny håper Bukt at de lokale skal velge jordnær mat og omgivelser på Fornebu, fremfor å reise inn til Oslo Sentrum.

– Jeg synes det er veldig gøy å prøve ut nye ideer, så menyen er stadig under utvikling, sier Pia.

– Vi prøver å kjøpe inn masse forskjellige varer, så alle ansatte får lov til å leke seg litt på kjøkkenet og kanskje utvikle retter vi kan servere, legger Julian til.

Fargerik avokadotoast.
Fokus på sunn mat.

Målet er at alle de ansatte skal kunne alt, og de ansatte er satt sammen fra et stort nettverk og mange år i restaurantbransjen. Nettverket kommer også godt med fremover, da gjengen bak spisestedet skal arrangere temakvelder.

– Det kommer kokker fra andre restauranter som skal ha egne kvelder hvor de serverer en signaturrett. Vi har også en lokal hobbykokk som ville komme å lage sin yndlingsrett, sier Pia.

Den første temakvelden som stod for tur var vinsmaking, og det planlegger de å gjenta i nærmeste fremtid. De er også i dialog med en improteatergruppe som skal opptre, og det skal komme en artist for å opptre under søndagsbrunsjen.

Fra venstre Julian, Sofie og Pia.

Fin start

Verken Julian eller Pia var veldig kjent med Fornebu før de så sine lokaler for første gang, men i ettertid var de ikke i tvil om at det var her de ville ha arbeidshverdagen sin.

– Jeg fant lokalene her, og klarte rett og slett ikke å gi de fra meg, forteller Pia.

Da hun tok med Julian var han ikke vanskelig å overbevise, og videre gikk prosessen raskt. I løpet av noen måneder har den unge gjengen gjort alt av oppussing selv og åpnet for servering.

Fokus på detaljer hos Bukt.
Et lite utdrag av menyen.

– Det har vært en veldig fin start, og uten annonsering har vi hatt nok å gjøre og fått gode tilbakemeldinger, sier Pia.

Selv om tilbakemeldingene har vært gode, sier de seg ikke fornøyd med det, og videre skal de blant annet utnytte seg av lokasjonen ved vannet.

– Vi prøver å få til utleie av Kajakk, og i samarbeid med Kok Oslo og Sjøbåtkroa har vi en flytebadstue klar som venter på båtplass, sier Pia.

Et annet lokalt samarbeid de håper å få på plass er for å pynte sine nyoppussede lokaler.

– Vi prøver å få lokale kunstnere til å henge kunsten sin her, og flere har etterspurt det. Det hadde vært veldig kult, legger Julian til.

Begge innrømmer at drømmen om seilbåt er en drivkraft, men først skal de sørge for at Bukt er i trygge hender.

Nyt varme dager langs vannkanten på Bukt.

Tall og fakta

Kjøreavstand til Oslo

10 km

Barnehager

6

Skoler

2

Innbyggere

7 500

Arbeidsplasser

22 000

Kollektivruter buss

24, 28, 31, 31E, 255, 270

Vis i kartet

Badesteder

Barnehager

Boligområder

Butikker og shopping

Bysykkel

Hotell & konferanse

Kultur

Naturreservat

Næringsliv

Park

Parkering

Resturanter

Skoler

Sportsfasiliteter