Spar tid, penger og miljøet i hverdagen

Snart begynner et eksperiment som legger til rette for at pendlere kan samkjøre i hverdagen. Eksperimentet skal rette større fokus på, og bevisstgjøre pendlere om fordelene av samkjøring. Er du med?

Oppstartsbedriften SammeVei står bak samkjøringsekseperimentet og består av en gjeng med fem teknologientusiaster lokalisert i Forskningsparken i Oslo. 3. september starter deres Carpool To Work-kampanje på Fornebu, og gjengen i Forskningsparken er overbevist om at de kan løse kjøreproblematikken ved hjelp av ny mobilitetsteknologi og en solid porsjon med pågangsmot.

– For å lykkes trenger vi hjelp fra alle pendlere der ute som er villig til å kjøre sammen på arbeidsreisen for å spare tid, penger og miljøet, sier Rasmus Myklebust i SammeVei.

Last ned appen, som er tilgjengelig i App Store og Google Play, og bli med du også. Ansatte på Fornebu har nå muligheten til å skape en nytt, smart mobilitetstilbud til og fra arbeidsplassen.

Sånn fungerer det

Last ned appen, og bli med du også!

Konseptet til SammeVei er simpelt. De legger enkelt til rette for at pendlere kan samkjøre i hverdagen – og med ett tastetrykk finner brukere en å kjøre sammen med. Brukeren legger ut turer som sjåfør eller passasjer og blir deretter matchet med pendlere som skal samme vei.

Ifølge Rasmus er det mange steder det knapt finnes et alternativ til å kjøre i alene i egen bil. Ville derimot 1 av 10 sjåfører tilby tur, ville man få skyss nesten hvor som helst, når som helst.

– Vi vokste opp på et slikt sted og det var tanken på at man kunne skape et like godt mobilitetstilbud på Hellesylt som på Helsfyr, som gjorde at vi begynte å lage en løsning som gjør det like enkelt å sitte på med noen som å ta sin egen bil, forteller han.

Tall og fakta

Kjøreavstand til Oslo

10 km

Barnehager

6

Skoler

2

Innbyggere

7 500

Arbeidsplasser

22 000

Kollektivruter buss

24, 28, 31, 31E, 255, 270

Vis i kartet

Badesteder

Barnehager

Boligområder

Butikker og shopping

Bysykkel

Hotell & konferanse

Kultur

Naturreservat

Næringsliv

Park

Parkering

Resturanter

Skoler

Sportsfasiliteter